20.01.2017

Dubai Turu





Merhabalar,ilk yurtdışı deneyimimden sizlere bahsetmek istiyorum.
Uzun zamandır yurtdışı hayalim vardı ancak nereye gitmeliyiz ilk,pek kara veremedik kız kardeşimle küçük bir araştırma sonrası Dubai'ye gitme karar verdik. Bu geziye biz Prontotour ile katıldık.Çok uygun bir fiyata hemde,gezmeyi seviyorsanız çok iyi kampanyaları oluyor takip etmelisiniz.
Duabi'ye tam beş saatlik bir yolculuktan sonra vardık. Sharjah bölgesindeki havalimanına indik.Havalimanı demeye bin şahit ister pasaport kontrolünü kapalı kadınlar yapıyor ve inanılmaz bir sıra var yavaş yavaş herkesle ilgileniyorlar. Havalimanında ki işimiz bitince etrafı gezdik ve gerçekten çok büyük gökdelenler var evler ise hepsi birbirine benziyor ama çok güzeller.

Biz cuma günü gittiğimiz için onların resmi tatiliymiş ve yollar bomboştu normalde baya kalabalık oluyormuş.
Dubai'nin resmi aracı Toyota gibi bir şey bence herkeste  Toyota  araba vardı.Metro ağı pek gelişmemiş duraklar arası baya uzak ve taksiye göre pahalı kalan bir ücretlendirme sistemi var.Taksiye binmeniz daha mantıklı oluyor bu durumda taksimetreyi onlar 5 dirhemden açıyor bizim ülkemizin 5 tl'si olarak düşünebiliriz ve taksiye bindiğinizde pazarlıkta çok rahat yapabilirsiniz.
Dubai Mall ve Emirates Mall en büyük alışveriş merkezleri gerçekten çok büyük sadece çıkışı bulmak için yarım saat dolaştığımızı söyleyebilirim.Alıveriş yapmak için mantıklı bir yer değil çünkü ülkemizde her şey daha uygun gerçekten ve tüm markalar aynı.Dubai'ye gelmişken safari yapmamak olmaz gerçekten çok eğlenceli giderseniz  mutlaka bu tura katılın.Safariden sonra yemek yemek için ayrı bir bölgeye gidiyorsunuz orada yöresel kıyafetleri deneyebiliyorsunuz,kına yaptırıyorsunuz gerçekten çok güzel.Kına hint kınası değil bildiğiniz bizim kına gecelerimizin kınası,kınayı yıkayınca  rengi turuncumsu oluyor çünkü. Dubai de Jumeriah kısmında çok güzel mekanlar var Kapalı Çarşı'ya çok benziyor.Dubai Marina kısmında da aynın zamanda gökdelenleri izleyerek yürüyüş yapıp yemek yiyebileceğiniz güzel yerler var.
Ve eklemek istediğim küçük bir not giderken biraz çekindiğim bir yerdi Dubai.Ancak kadınlara gerçekten saygılılar çalışan kadınlar çok fazla insanlar birbirine çok saygılı.Gece kaç olursa olsun dışarda size hiçbir şey olmazmış(Tur rehberimiz söyledi)Şeriat ile yönetildiği için yaptırımlar çok güçlüymüş ve turiste çok değer veriyorlar.Araplar çok az %10-%15 kısmı Arap geri kalan kısmı yurtdışından çalışmaya gelen insanlardan oluşuyormuş.Hatta Şeyhleri kendi (Arap) soylarının devamı  için aralarında evlenen gençlere düğün masraflarını karşılayıp oturacakları villayı veriyormuş, çocukları olursa  okul masraflarını da karşılıyormuş.



DUABI MARİNA







JUMEIRAH









SAFARİ




MIRACLE GARDEN






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder